CM Residence / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

first_imgCopyHouses, Houses Interiors•Santo Antônio do Pinhal, Brazil “COPY” Brazil ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898785/cm-residence-reinach-mendonca-arquitetos-associados Clipboard 2016 CM Residence / Reinach Mendonça Arquitetos AssociadosSave this projectSaveCM Residence / Reinach Mendonça Arquitetos Associados Projects Architects: Reinach Mendonça Arquitetos Associados Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/898785/cm-residence-reinach-mendonca-arquitetos-associados Clipboard CopyAbout this officeReinach Mendonça Arquitetos AssociadosOfficeFollowProductsWoodGlassStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsSanto Antônio do PinhalBrazilPublished on July 26, 2018Cite: “CM Residence / Reinach Mendonça Arquitetos Associados” [Residência CM / Reinach Mendonça Arquitetos Associados] 26 Jul 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographscenter_img “COPY” CM Residence / Reinach Mendonça Arquitetos Associados Houses Year:  Photographer:  Nelson Kon Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily Manufacturers: AUM Construções, Alwitra, Construflama, Criativa Pedras, Ita Construtora, Kit Construflama, Lumini, Nova Vida Serralheria Artesanal, Palimanan, Pisos Decorativos, SJ Barbosa Marcenaria, Zanchet MadeirasCollaborators:Carol Rasga, Mayara Ready, Victor Gonçalves, Rodrigo Nakajima, Rodrigo Oliveira, Giovanna Federico, Gabriel Artuzo, Nathalia Grippa, Felipe Barba, Tadeu Ferreira, Daniela Sopas, Claudia BigotoInterior Design:Reinach Mendonça ArquitetosLandscape:Sandra Graaff PaisagismoLighting:Foco Luz & DesenhoStructure:Benedictis EngenhariaWood Structure:Ita ConstrutoraEletrical/Hydralical:M. ZamaroAuthors:Henrique Reinach, Maurício MendonçaCoordinators Architects:Tony ChenCity:Santo Antônio do PinhalCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nelson KonRecommended ProductsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemWoodBruagBalcony BalustradesSave this picture!© Nelson KonText description provided by the architects. The residence is implemented in a admirable natural landscape site. The project prioritized the verticalization with the purpose of occupying the area integrating the building with the environment.Save this picture!© Nelson KonSave this picture!SectionsThe spaces are defined in two blocks with different constructive processes. The support areas has a vertical circulation and a lower deck. They were built with traditional concrete structure and stone-clad masonry. The spaces are characterized by reserved functions and small openings. The social area and the upper floor are all reserved to the owners’. It was solved with a light wooden structure closed with panels of glass and it’s facing the green landscape and the wonderful view of the mountains. The conection between the support block and the social block are highlighted by the architectural details and different materialities.Save this picture!© Nelson KonOne of the most concern with the Project was the scale of the house respecting the landscape. The lower floor is compact to resolve the guest rooms and fits in the very discreet terrain. At the same time, all the windows face the same mountainous landscape seen by the other rooms of the house.Save this picture!© Nelson KonThe upper floor with eaves, terraces and briseis results in a defined rectangular box that covers the entire ground floor in its external areas. This block, however, with a structure lightness and closures presents itself strong but respect the nature and it relates with the scale of the trees.Save this picture!© Nelson KonInternally the spaces are all integrated through the glass doors and voids with double ceiling height. The kitchen has a wood stove and is in the center of the house between the living rooms so it’s also a social living space and not just an support area.In addition, natural materials such as wood, stone and slatted concrete are the finishes of the whole house and result in a pleasant and cozy composition for the cold climate of the city.Save this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Nelson KonSave this picture!Upper Floor PlanInternamente os espaços são todos integrados, tanto interno quanto externos, através das portas de vidros e vazios com pé direito duplo.Save this picture!© Nelson KonA cozinha fica no centro de tudo e por onde tudo se passa. Com um fogão de lenha aberto para a sala, propõe-se também como espaço de convivência.Save this picture!© Nelson KonAlém disso, materiais naturais como a madeira, pedra e o concreto de ripas são os acabamentos de toda a casa e resultam numa composição agradável e aconchegante no clima frio desta região.Save this picture!© Nelson KonProject gallerySee allShow lessGlenn Murcutt Master Class Student Intern CompetitionStudent CompetitionsWorld Architecture Festival Calls for Entries for 2018 Architecture Drawing PrizeIdeas Share Area:  408 m² Year Completion year of this architecture project Save this picture!© Nelson Kon+ 27Curated by Pedro Vada Sharelast_img read more

Read More →